Vpis v Dijaški dom Vič za leto 2023/2024

V Dijaški dom Vič sprejemamo dijake vseh ljubljanskih srednjih šol, ki prihajajo iz drugih krajev Slovenije. Prednost pri sprejemu imajo dijaki, ki so bili v domu že preteklo šolsko leto in so upoštevali Pravila življenja in dela v domu, in novinci – dijaki 1. letnikov srednjih šol. Dijaki se pred vstopom seznanijo s Pravili življenja in dela, ki jih morajo med bivanjem v domu upoštevati. 

  • Pedagoška in varnostna služba je v domu organizirana 24 ur dnevno.
  • Pedagoški delavci doma so razporejeni na delo od 6.00 ure do 22.30 ure.
  • Nočni varnostnik dijakov je razporejen na delo od 22.00 ure do 6.00 ure.
  • Receptorji so razporejeni na delo od 6.00 ure do  24 ure.
 

V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov dom varuje osebne podatke dijakov in njihovih staršev, za delo svetovalne službe pa pridobi soglasje staršev.

POMEMBNI DATUMI:

17. in 18. 2. 2023: informativni dnevi v dijaških domovih.

Do 21. 6. 2023: prijavljanje kandidatov za vpis v dijaški dom.

Do 30. 6. 2023: morebitni prenos prijav kandidatov za vpis v dijaški dom in prva prijava za kandidate, ki bi zaradi prenosa prijave v srednji šoli želeli bivati v dijaškem domu.

Do 3. 7. 2023: obveščanje prijavljenih kandidatov o omejitvah vpisa.

Med 3. in 7. 7. 2023: vpis.

Več informacij o postopku vpisa v dijaške domove ter razpis za vpis najdete na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Vsem sprejetim dijakom in dijakinjam bomo poslali vabilo na vpis v Dijaški dom Vič. Datume bomo objavili naknadno.

Opomnik: s seboj prinesite vse zahtevane dokumente in izpolnjene obrazce ter fotografijo dijaka oz. dijakinje v velikosti 3,5 x 4,5 cm. Ne pozabiti poslati potrditve vašega prihoda svetovalni delavki doma!
 
Prinesete lahko tudi izpolnjeno VLOGO ZA SUBVENCIONIRANO BIVANJE V DIJAŠKEM DOMU, ki je namenjena staršem, ki imajo v dijaškem domu hkrati vključenega več kot enega otroka in želijo uveljavljati subvencijo plačila bivanja v dijaškem domu.

Se vidimo!

Urnik svetovalne službe si lahko ogledate tukaj.

Na tej spletni strani si lahko ogledate nov rokovnik za vpis, ki vsebuje aktualne informacije glede vpisa v dijaške domove v Sloveniji.