V Dijaškem domu Vič bivajo tudi študenti univerzitetnih programov, največ študentov je v dom vseljenih na podlagi subvencioniranega razpisa za študentske domove in dodeljeno Odločbo. Sledijo študenti, ki ne izpolnjujejo pogojev za pridobitev subvencije in plačujejo ekonomsko ceno.

Za študijsko leto 2020 / 2021 smo razpisali 110 prostih mest za subvencionirano bivanje v našem domu.  V zadnjih petih letih smo vedno vselili vse študentke in študente, ki so pravilno oddali prošnjo za bivanje do začetka akademskega študijskega leta. Če želite bivati v našem domu morate v  elektronski aplikaciji navesti Dijaški dom VIČ za izbrano lokacijo bivanja.

Prošnjo za sprejem študent odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ: http://portal.evs.gov.si/bivanje/.

Tam je že objavljen Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2019/2020, z navodili za oddajo prošnje za bivanje in pogostimi vprašanji v zvezi s postopki vselitve ter odgovori.  

Če potrebujete pomoč:

Tehnična pomoč za težave z digitalnim potrdilom in elektronskim podpisom ter vsebinska pomoč pri izpolnjevanju elektronske vloge: Enotni kontakti center: e-naslov: ekc@gov.si tel.: 080 2002 (od 7.00 do 22.00 ure med delavniki)

V Dijaškem domu Vič gostimo tudi študente iz različnih evropskih držav, ki so vključeni v  študijske izmenjave kot tudi redne študente, ki prihajajo iz republik nekdanje Jugoslavije.

Dom študentom nudi dvoposteljne sobe s skupno uporabo kopalnic in WC-jev. Pravila življenja v domu so podobna kot v študentskih domovih. V vsaki sobi je z doplačilom  možen dostop do kabelskega priključka na internet.

Študentje dobijo v domu posteljnino, ki se pere v pralnici brezplačno. Z doplačilom 1,50 € je na  razpolago  šest pralnih strojev za pranje osebnih oblačil.

V domu je restavracija, v kateri lahko študenti po zelo ugodni ceni koristijo subvencionirana kosila, z plačilom pa tudi  zajtrke in večerje.

Nudimo uporabo skupnih prostorov –  imamo glasbene sobe , telovadnico, fitnes, dvorano za ročni nogomet in namizni tenis.

V primeru prostih kapacitet je možno s predhodnim naročilom najeti sobo za eno ali več nočitev