OBVESTILO ZA ŠTUDENTE ZA ŠTUDIJSKO LETO 2023/2024

Spoštovani!

Obveščamo vas, da smo v letošnjem študijskem letu zapolnili vsa prosta mesta za študente, ki želijo bivati po ekonomski ceni.

V kolikor želite bivati pri nas, lahko oddate prošnjo (prijavnica) in vas umestimo na čakalni seznam.

Z dnem 15. 9. 2023 je na čakalnem seznamu 124 študentov. Prosta mesta so odvisna od dinamike izseljevanja/vseljevanja študentov, zato težko natančneje časovno opredelimo morebitno možnost vaše potencialne vselitve v naš dijaški dom.

Za razumevanje se vam najlepše zahvaljujemo in vas prijazno pozdravljamo.

Uprava Dijaškega doma Vič

V Dijaškem domu Vič bivajo tudi študenti univerzitetnih programov, največ študentov je v dom vseljenih na podlagi subvencioniranega razpisa za študentske domove in dodeljeno Odločbo. Sledijo študenti, ki ne izpolnjujejo pogojev za pridobitev subvencije in plačujejo ekonomsko ceno.

Za študijsko leto 2023 / 2024 smo razpisali 110 prostih mest za novo bivanje v našem domu in 140 mest za podaljšanje bivanja.  V zadnjih petih letih smo vedno vselili vse študentke in študente, ki so pravilno oddali prošnjo za bivanje do začetka akademskega študijskega leta. Če želite bivati v našem domu morate v  elektronski aplikaciji navesti Dijaški dom VIČ za izbrano lokacijo bivanja.

Prošnjo za sprejem študent odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ: http://portal.evs.gov.si/bivanje/.

Tam je že objavljen Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2023/2024, z navodili za oddajo prošnje za bivanje in pogostimi vprašanji v zvezi s postopki vselitve ter odgovori.  

Če potrebujete pomoč:

Tehnična pomoč za težave z digitalnim potrdilom in elektronskim podpisom ter vsebinska pomoč pri izpolnjevanju elektronske vloge: Enotni kontakti center: e-naslov: ekc@gov.si tel.: 080 2002 (od 7.00 do 22.00 ure med delavniki)

Osnovne informacije – VPIS ŠTUDENTOV ZA ŠTUDIJSKO LETO 2023/24

ŠTUDENTI/ŠTUDENTKE, ki uveljavljate pravico do subvencioniranega bivanja v študentskem domu, se prijavite vsako leto na podlagi Razpisa za sprejem in podaljšanje bivanja študentov višješolskega in visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih. Prošnjo za sprejem/podaljšanje oddate z elektronsko vlogo na spletnem portalu eVŠ. V letošnjem letu je skrajni rok za oddajo vloge 16. 8. 2023.

Postopek vpisa izvede Študentska pisarna v Ljubljani. Če boste študirali v Ljubljani, subvencijo lahko uveljavljate le za bivanje v ljubljanskih študentskih domovih.

ŠTUDENTI/ŠTUDENTKE, ki ne izpolnjujete pogojev za subvencionirano bivanje, in TUJI ŠTUDENTI se prijavite za bivanje s prijavnico, ki je objavljena na naši spletni strani.

V Dijaškem domu Vič gostimo tudi študente iz različnih evropskih držav, ki so vključeni v  študijske izmenjave kot tudi redne študente, ki prihajajo iz republik nekdanje Jugoslavije.

Dom študentom nudi dvoposteljne sobe s skupno uporabo kopalnic in WC-jev. Pravila življenja v domu so podobna kot v študentskih domovih. V vsaki sobi je z doplačilom  možen dostop do kabelskega priključka na internet.

Študentje dobijo v domu posteljnino, ki se pere v pralnici brezplačno. Z doplačilom 1,50 € je na  razpolago  šest pralnih strojev za pranje osebnih oblačil.

V domu je restavracija, v kateri lahko študenti po zelo ugodni ceni koristijo subvencionirana kosila, z plačilom pa tudi  zajtrke in večerje.

Nudimo uporabo skupnih prostorov –  imamo glasbene sobe , telovadnico, fitnes, dvorano za ročni nogomet in namizni tenis.

V primeru prostih kapacitet je možno s predhodnim naročilom najeti sobo za eno ali več nočitev